- ARBEID, VERDISKAPNING OG MESTRING ER EN VIKTIG DEL AV HVERDAGEN.​

Med fokus på lokal næringsvirksomhet har Uphanging AS engasjert Sandnes Pro-Service til mekanisk produksjon og transport. ​

Geir Inge Sivertsen er mannen bak den lokale Sandnes-bedriften Uphanging AS og suksessproduktet: Mira-Racks. Sivertsen har alltid vært nevenyttig og da behovet oppstod for å få bedre gulvplass og orden i garasjen, lagde han et vegghengt stativ for ski og annet utstyr med egne overskuddsmaterialer.

Så lagde han et liknende til broren. Og deretter til kompisen. Og så til enda en nabo. Og slik gikk det til at han tok beskyttelse på designet.

Med gründerstøtte fra aktører som Kluge Advokater og Sparebank 1 SR-Bank Næringsfond, kunne han sette fart i produksjon av en større skala. Produksjonen falt blant annet til Sandnes Pro-Service sin mekaniske avdeling.

– Arbeid, verdiskapning og mestring er en så viktig del av hverdagen for alle mennesker. Da jeg satte i gang i 2011, var Sandnes Pro-Service både konkurransedyktige med priser, tilgjengelighet og leveranser, men også en mulighet for meg å kunne engasjere arbeidsglede i en lokal bedrift, forteller Sivertsen. 

Sveising fra Uphanging AS

- Du får gratis selgere ved å behandle andre folk bra.​

Uphanging AS har nå 12 år på bok – alle i vekst.

– Vi går med overskudd hvert år, selv om vi selvfølgelig opplever svingninger som alle andre bedrifter. Men fokuset har aldri vært en voldsom oppskalering; heller det å skape noe av nytteverdi som dekker reelle behov. Vi har for eksempel aldri ansatt noen andre enn meg selv og min kone, forteller Sivertsen.

– Du får jo gratis selgere ved å behandle folk bra. Vi ser ofte at om en person får Mira-Racks på hytten sin, tar det ikke lang tid før henvendelser fra resten av hyttefeltet tikker inn hos oss, smiler han.

– Ofte kommer kundene direkte til oss og henter selv, men i de tilfellene det ikke er mulig kan vi levere innen 1 dag i Norge. Vi har også levert til Danmark, Sverige, Tyskland, Nederland og til og med Grønland. Det var en ganske spennende logistikkoppgave! forteller Sivertsen.

Skistativ fra Uphanging AS

Uphanging AS legger stein på stein​

Veksten til Uphanging med produktet Mira-Racks har blitt lagt som stein på stein. Bedriften har fokus på kvalitet i alle ledd, og forutenom en spesial plastknott som produseres i Tyskland, er hele produktet – fra sveising, galvanisering, lakkering, montering, innpakning – hentet fra og gjennomført av lokale leverandører.

– Det meste går seg til. Vi må tenke kost-nytte såklart, men det er noe med det å få ta en ørliten del i lokale livsløp.  Vi har foreksempel sveisere som begynte med våre produkter i 2011 hos Sandnes Pro-Service, og som nå har et kompetansebevis i sveising. Slike ting er fint å se, og har en enorm betydning. Sandnes Pro-Service har hatt fokus på kvalitet og har vist seg som en viktig samarbeidspartner forklarer Sivertsen. 

Sandnes Pro-Service er takknemlige for et godt og langvarig samarbeid med Uphanging AS, og vi gleder oss over å få kunne fortsette sammen!

Aktuelt