- I DAG LEVERER SANDNES PRO-SERVICE OPPTIL 9000 ENHETER PER UKE.​

Entusiasme, engasjement og arbeidsglede er nøkkelord som går igjen i beskrivelsen av samarbeidet mellom Norganic og Sandnes Pro-Service. Og litt i beskrivelsen av Norganic også.

– Vi har gått veien litt sammen, og fått til et godt samarbeid, forteller Unni Vaagen Bøe, Design & Product Developer i Norganic.

Norganic er en av Norges største grossister på økologiske matvarer, og får råvarer både fra lokale og internasjonale aktører.

- Vi finner alltid løsninger​

I 2016 startet Norganic med å videreutvikle den allerede godt etablerte merkevaren Manna, som er en produktserie med økologiske matvarer i mindre forpakninger egnet til bl.a. privathusholdning.

– Manna har eksistert i over 20 år, med produksjon hovedsakelig i utlandet. I 2016 kjente vi på et ønske om å være nærmere selve prosessen med utvikling av emballasjen, produksjon og pakking av varene våre. Derfor flyttet vi produksjonene hjem, hvor Sandnes Pro-Service ble et godt og naturlig valg av samarbeidspartner, sier Vaagen Bøe.

Mange av varene pakkes hos Sandnes Pro-Service sin avdeling på Ålgård og videredistribueres fra Norganics egne lokaler på Klepp Stasjon.

– Vi begynte med 4 produkter, og nå er vi på rundt 150 produkter som pakkes hos Sandnes Pro-Service. I dag leverer de fra 7000-9000 enheter per uke til oss, forteller en engasjert Vaagen Bøe.

Dette varierer fra pakking av krydderglass, zip-poser, sekker og små bokser med økologiske råvarer som bønner, linser, frø, tørket frukt, krydder og nøtter. I tillegg leverer Sandnes Pro-Service sin treavdeling trepaller til varetransporten.

– Å få større eierskap til prosessen med å flytte produksjonen hjem har vært helt gull for meg som produktutvikler. Jeg kan selv reise ut til Ålgård og bli med i produksjonen for å se hvilke utfordringer som kan oppstå med emballasjen og ta det med tilbake til tegneblokka, sier Vaagen Bøe.

Norganic epler

En enorm ressurs for Norganic

Entusiasme, engasjement og arbeidsglede er nøkkelord som går igjen i beskrivelsen av samarbeidet mellom Norganic og Sandnes Pro-Service. Og litt i beskrivelsen av Norganic også.

– Norganic oppstod med bakgrunn i et engasjement og lidenskap for rettferdig og helsefokusert matvareproduksjon. Vi er opptatt av at bøndene skal ha rettferdige vilkår – og ikke minst – trygge arbeidsforhold uten giftige stoffer og plantevernmidler. Vår visjon er gjennom vår virksomhet å bidra til en mer bærekraftig og økologisk morgendag, sier Vaagen Bøe.

– Så det å kunne samarbeide med Sandnes Pro-Service; med den enorme ressursen av arbeidskraft de representerer, faller helt i tråd med det vi står for og det vi arbeider for, forteller hun.

– Og produksjonen kommer ikke til å stoppe opp. Vi har mange nye spennende produkter på gang som vi gleder oss til å lansere, avslutter hun.

Samarbeidet mellom Norganic og Sandnes har nå vart i 7 år, og vi er stolte og takknemlige over den fortsatte reisen med gjensidig utvikling og læring.

Aktuelt