Sandnes Pro-Sevice er alltid langt fremme i tankene våre

Optimarin AS har hatt samarbeid med Sandnes Pro-Service i ulike sammenhenger i 10 år!​

Det hele begynte med et samarbeid hos Sandnes Pro-Service sin treavdeling. Treavdelingen lagde paller og kasser til Optimarins produktleveranser.

– Etterhvert så vi dessverre at trekasser istedenfor pappesker ble en litt stor kost for oss. Men det som er så fint med Sandnes Pro-Service er at de dekker et så bredt spenn. Og selv om produksjonen hos treavdelingen ble avsluttet, hadde vi innen den tid også startet opp produksjon hos mekanisk avdeling. Et samarbeid med Sandnes Pro-Service er alltid langt fremme i tankene våre, forteller Frode Wedege-Stokka, Chief Operating Officer i Optimarin.

Optimarin AS er en lokal bedrift med en global rekkevidde. Optimarin leverer renseanlegg til ballastvann i store transportskip – dette være seg innen container- og logistikk, olje- og energi, militær virksomhet, cruiseskip og andre spesialbåter.

Storproduksjon av høy kvalitet​

– Samarbeidet med Sandnes Pro-Service kom vel egentlig fra vårt eget produksjonsteam, der de så det var behov og mulighet for å sette noe ut til ekstern leverandør og de anbefalte at vi hørte med Sandnes Pro-Service. Den anbefalingen var ganske lett å være enig i for ledelsen også, sier Wedege-Stokka.

Optimarin engasjerer i dag rundt 30 ansatte hos Sandnes Pro-Service sin mekaniske avdeling, hvor de bl.a. leverer et verktøypanel til renseanlegget samt pakking av arbeidshansker for spesial-lyslamper.

 – Sandnes Pro-Service leverer produksjon av kvalitet og profesjonalitet som vi er kjempefornøyde med. Vårt samarbeid utløper seg på lik måte som med andre eksterne leverandører, vi sender over tegninger og har en gjennomgang av komponentene vi trenger og de leverer etter all forventning, forklarer Wedege-Stokka.

– Når det er slike repeterende produksjonsoppgaver som vårt verktøypanel, gagner det oss å sette denne produksjonen ut. Om det i tillegg kan tilføre merverdi for en yrkesgruppe som kanskje blir oversett, samt bidrar til intern yrkesstolthet hos våre egne ansatte, er det ikke et spørsmål. Kan Sandnes Pro-Service levere på en oppgave vi ser for oss, så velger vi dem hver gang, sier Wedege-Stokka.

Dame med genser "vi skaper muligheter"

Innovasjon, bærekraft og mening​

Transportskip bruker vann i tanker for å balansere den store vekten. Vannet hentes fra havene de starter sin ferd fra, og tømmes ved ankomst kanskje halvveis rundt kloden. Da kan man potensielt ta med seg levende organismer fra et habitat og introdusere dem til et nytt habitat de ikke hører til. Sebramuslinger er et eksempel på levende organismer som har blitt spredt seg over store deler av verden og kan i noen tilfeller føre til store skader.

De innovative renseanleggene til Optimarin som installeres på skipene er uten giftmidler eller kjemikalier, og bruker en kombinasjon av UV- og vann-filtrering for å rense vann fra potensielle organismer.

– Vi startet allerede i 1994 med denne teknologien og har utarbeidet den i 30 år nå. Det hele begynte med at Sjøfartsdirektoratet utfordret gründeren vår til å utvikle dette. Havet er jo en av våre viktigste ressurser, så det å kunne bidra til å beskytte sjølivet er både nødvendig og svært givende for oss, sier Wedege-Stokka.

 Arbeid med mening er viktig. Det merker også Wedege-Stokka i rekrutteringsprosesser.

– Det at vi kan vise til arbeid med mening – både hovedoppgaven vår som er å beskytte sjølivet – men også at vi lever det ut i andre deler av virksomheten som samarbeidet med Sandnes Pro-Service, er noe vi får tilbakemelding på i rekrutteringsprosesser, forklarer han.

Sandnes Pro-Service er takknemlige for et langvarig og vellykket samarbeid med Optimarin AS og er stolte for å kunne fortsette med produksjon fremover!

Andre kunder​