Bidrar til at flere kan nyte naturen

Sandnes kommune har i flere år hatt et tett samarbeid med treavdelingen til Sandnes Pro-Service. Med fokus på inkludering og tilgjengelighet, har dette samarbeidet ført til utviklingen av spesialtilpassede løsninger som gjør naturen tilgjengelig for alle, uavhengig av funksjonsevne.

Audun Laugaland, som er forvalter for friluftsliv i avdelingen for idrett og friluftsliv i Sandnes kommune, spiller en nøkkelrolle i å fremme tilgjengeligheten til utendørsaktiviteter. Hans arbeid fokuserer på å gjøre naturen mer tilgjengelig for alle, og i denne innsatsen har treproduktene fra Sandnes Pro-Service vært uvurderlige.

Innovative løsninger

Med et team av 25 dyktige fagfolk og en avansert maskinpark, har treavdelingen hos Sandnes Pro-Service, bidratt vesentlig til dette prosjektet. Noen av de mest bemerkelsesverdige produktene de har utviklet er gjerdeklyvere og hundeluker. Disse produktene muliggjør enklere og sikrere passasje over beitegjerder for både mennesker og deres firbente venner, samtidig som gjerdene holdes i god stand og beitedyrene dermed blir værende på riktig plass.

– Gjerdeklyvene gjør det mulig for folk å komme seg over gjerder uten å skade dem, og hundelukene sørger for en egen passasje for hunder. Dette eliminerer behovet for at hundene skal bruke de samme klyvene som mennesker, noe som er både praktisk og sikrere for alle, sier Laugaland. 

Sandnes Pro-Service produserer også universalbenker, som er spesielt tilpasset rullestolbrukere. Denne er mye brukt i friluftsområder og parker i Sandnes, og en sentral del av tilretteleggingen i områder med turstier.

– Universalbenken er et fast innslag langs våre turveier. Med et innovativt design, inkludert et bordutstikk på 50 cm, gjør den det enkelt for rullestolbrukere å trille seg inn under bordet. I tillegg har benken en solid stålramme som er flush med bakken, noe som gjør det enkelt for de som er dårlig til bens å sette seg ned. Dette gjør benken til en inkluderende løsning som fremmer tilgjengelighet for alle i våre friluftsområder, sier han. 

Trevare avdeling - Sandnes kommune

Fornøyde brukere

Sandnes kommune har mottatt entusiastiske tilbakemeldinger fra brukerne.

– Brukerne er svært fornøyde med universalbenkene. I motsetning til tradisjonelle benker, hvor man ofte må løfte benet høyt for å sette seg, tilbyr disse benkene enkel tilgang for personer som har vanskeligheter med bevegelse. I tillegg er benkene konstruert med lette stålrammer, noe som gjør dem enkle å flytte på for våre ansatte i bydriftsavdelingen. Vi har også fått tilbakemeldinger på at designet på universalbenkene er mer estetisk tiltalende enn vanlige benker, forklarer han.

Sandnes kommune har også anskaffet overbygde bord med tak, spesielt utformet for å være tilgjengelige for rullestolbrukere.

– Disse bordene har både lange tak- og bordutstikk, noe som gjør det enkelt for de i rullestol å plassere seg komfortabelt under taket. Selv om vi er heldige å bo på den solrike kysten, er det alltid nyttig å ha et slikt tilfluktssted i turområdene våre, for de dagene når regnet bestemmer seg for å overraske oss, sier han med et smil. 

– Tar utfordringer på strak arm

Laugaland uttrykker stor tilfredshet med samarbeidet mellom Sandnes kommune og Sandnes Pro-Service. – Ikke bare er det givende å bidra til en god sak, men kvaliteten på treproduktene fra Sandnes Pro-Service er imponerende. De leverer solide, holdbare produkter som tåler mange års bruk, sier han. 

Laugaland roser også selskapets effektivitet og håndverksmessige dyktighet.
– Selv om et ønsket produkt ikke skulle være på lager, tar det sjelden mer enn en uke før de har produsert den nødvendige mengden. Deres effektive produksjon og raske levering er virkelig imponerende! 

Flere av produktene i Sandnes Pro-Service sin portefølje er resultatet av et nært samarbeid med Sandnes kommune, inkludert de innovative universalbenkene og hundelukene. Laugaland uttrykker begeistring for dette partnerskapet: 

– Vi presenterer utfordringer, og Sandnes Pro-Service løser dem med imponerende effektivitet. Deres evne til å tilpasse seg og utvikle spesialtilpassede produkter er bemerkelsesverdig. Med nye utfordringer som stadig oppstår, blir det enklere å igangsette nye prosjekter. Jeg ser virkelig frem til å fortsette dette fruktbare samarbeidet i årene som kommer, avslutter han. 

Trevare

Aktuelt

Samarbeid med Gand VGS

For tredje år på rad, samarbeider Gand videregående skole med Sandnes Pro-Service under Vinterland, og erfaringene er ubetalelige, sier lektor Elisabeth Falch fra salg, service og reiseliv.

Les mer